Evenimente în aer liber… Merită?

Evenimente în aer liber… Merită?

Până acum câțiva ani, evenimentele în aer liber nu erau agreate de oricine, mai degrabă de către cuplurile mai curajoase, însă, evenimentele din ultimile luni, au determinat ca aceasta să devină un trend. În contextul pandemiei, evenimentele în aer liber par să fie opțiunea perfectă pentru toată lumea. Chiar dacă acum, în septembrie 2021, nu mai sunt restricțiile de la începutul anului 2020, viitorii miri tind să aleaga locații exterioare, evident, cât permite vremea.

În acest articol vă voi prezenta câteva dintre avantajele dar și dezavantajele unui eveniment în aer liber, cât și câteva sfaturi dacă alegi să-ți organizezi un astfel de eveniment.

Principalul avantaj este numărul persoanelor pe care le poți invita la eveniment nefiind atât de constrâns de restricțiile actuale cu privire la numărul maxim de participanți, totodată mai este si starea de relaxare pe care o oferă un astfel de eveniment. Ținuta va fi adaptată locației, nemaifiind așa o mare problemă cu ce te îmbraci, acest lucru oferind un ambient intim și relaxant.

Ziua în care ai ales să faci marele pas spre întemeierea unei familii poate fi ocazia perfectă pentru un astfel de eveniment outdoor. Dacă în mod tradițional cununiile civile sunt oficiate la primării sau case de căsătorii, acum se poate opta fără probleme pentru oficierea ceremoniei de stare civilă în aer liber.

Principala problemă pe care o invocă toți este cea a scoaterii registrului de stare civilă din primarii, nu ca ar fi ilegal, ci prefară să fie precauți cu documentele, sau cel puțin acesta este motivul invocat de ofițerii stării civile. Datorită acestei cauze, taxele sunt ceva mai mari, față de o cununie civilă tradițională. Prețurile diferă in funcție de localitate sau sector (dacă vorbim de Capitală), așa că trebuie să vă interesați din timp și să vă asigurați că este posibilă varianta aleasă de voi. Mai este un pas până rezolvați prima parte, dacă ceremonia este desfașurată într-un loc public, este posibil să fie nevoie și de aprobare.

Dacă ai rezolvat prima parte a organizării evenimentului, eu zic să trecem la partea unde vom crea amintiri frumoase și ne vom simți așa cum ne dorim. De la altarul cu flori amenajat afară și un party relaxat pe peluza sau lângă piscină, pe iarbă printre copaci, cu luminițe calde si discrete, alături de familie si prieteni, tu și perechea ta puteți trăi din plin acest moment unic.

Evident, meniul va fi adaptat acestui concept outdoor, fapt pentru care puteți opta pentru servirea tip bufet, completat de diverse pachete, cum ar fi: Lemonade Bar (limonada proaspătă), Candy Bar, Ice Cream Bike, Cocktail Bar si multe altele. Internetul este la un click distață și îți oferă o cantitate mare de idei pe care le poți pune in aplicare, cum ar fi un foișor boem sau o arcadă cu flori pentru locul în care veți deveni oficial soț și soție.

Asigură-te că ai suficient timp pentru organizarea nunții în detaliu, așa cum vă doriți.

Apelează la ajutorul familiei și al prietenilor în procesul de pregătire al nunții.

Bucură-te de fiecare minut, chiar dacă în anumite momente, organizarea unui astfel de eveniment pare a fi o corvoadă și nu uita și procesul de organizare trebuie să rămână o amintire plăcută.

Urmează-ți conceptul pe care l-ai gândit inițial și nu accepta compromisuri în organizarea nunții, doar de dragul celorlați.

Verifică atent sursele de energie electrică, o componentă esențială pentru reușita evenimentului.

Scapă de insecte, acestea pot reprezenta o reală problemă pentru voi și restul invitațiilor.

Ia-ți măsuri de siguranță pentru a putea confrunta capriciile vremii.

Din acest punct pot să mă bazez pe voi că știți ce aveți de făcut și va fi o pretrecere de neuitat.

Mai jos, voi lasă câteva link-uri cu poze aferente locațiilor pe care le consider că oferă tot ce am menționat în acest articol.

Dacă v-a plăcut articolul, nu uitați să îl dați mai departe și să lăsați în comentarii despre ce ați dori sa discutăm următoarea dată.

4 thoughts on “Evenimente în aer liber… Merită?

  1. Parerea mea este ca evenimentele outdor sunt placute,insa conteaza foarte mult organizare si perioada in care alegi sa faci evenimentul astfel incat sa nu fie extrem de cald afara dar nici frig.
    Multumim pentru sfaturile din articol dar si pentru recomandariile pentru locatie.

  2. Din punctul meu de vedere , depinde foarte mult de ora începerii evenimentului. Dacă evenimentul are loc dupa ora 16, cred că e ok, soarele începe ușor, ușor să intre în nori și căldura nu mai e așa “sufocantă”. E destul de frumos în aer liber, mai ales pentru fumători😂 Mulțumesc pentru articol și pentru recomandările locațiilor, sunt de luat în calcul pentru un viitor eveniment!

  3. Salutare! Nu știam ca sunt atâtea amănunte de care trebuie sa ținem seama, dar aceasta atenție la detalii face diferența între un eveniment impecabil și unul mai puțin reușit! Așadar, alegeti intelept!

  4. Super articol. Felicitari! Chiar ma interesa cateva staturi iar tu mi-ai deschis ochii cu privire la dorintele si trendurile actuale. Multumesc si, cu siguranta @victorfoto nu va lipsi la eveniment 😉 Momentele unice se pastreaza doar datorita tie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *